Monday, March 5, 2012

ස්විස් රෝල් (chocolate roll)

 ඔන්න අද අපි කියන්නේ එළකිරි වගේ කෑමක්..මතකද පොඩිකාලේ කාපු චොකලට් රෝල්... අම්මෝ කියනකොටත් කටට කෙළ එනවා.. ඒකම නෙමේ උනාට රහනම් ඒ වගේමයි. මේක හදන්න අමාරු නෑ..හැබැයි මේකේ මැදට දාන NUTELLA නම් හොයාගන්න වෙනවා. නැත්තම් ජෑම් උනත් මැදට දාන්න පුළුවන්. ඔන්න එහෙනම් රෙසපිය...

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය-                                                                       කාලය විනාඩි 15
බිත්තර 5
පිටි ග්‍රෑම් 100
කෝන් පිටි ග්‍රෑම් 25
සීනි ග්‍රෑම් 125
ලුනු තේ හැඳි 1/2
බේකින්ග් පෞඩර් තේ හැඳි 1/2

  • බිත්තර එක බැගින් බදුනකට දමා බීට් කරගන්න. සීනිද ටික ටික එකතු කරන්න. බිත්තර විනාඩි 10 ක් -15 ක් බීට් කරගන්න. එය ප්‍රමාණයෙන් කිහිප ගුණයක් වැඩිවී තිබිය යුතුය. සීනි දමා අවසන් නම් පිටි හැන්ද බැගින් එකතුකර හොදින් බීට් කරන්න. කෝන් පිටි,බේකින්ග් පෞඩර් හා ලුණුද  එකතු කරන්න. 
  • උස අඩු කොටු බේකින්ග් තැටියකට( 35x35 ) තෙල්කොල දමා සකස් කරගන්න. එයට මිශ්‍රණය (තැටියේ පැතුරුණු පසු එහි උස සෙන්ටිමීටර එකකට වඩා වැඩි නොවිය යුතුය) දමා සෙල්සියස් 180 ට විනාඩි 10 ක් බේක් කරගන්න.
  • බාගත් තුනී කේක්එකේ වාටි කපා ඉවත් කරන්න. උනුවෙන්ම එය උඩින් එක පැත්තක Nutella ගා ගන්න. ඉන් පසු තෙල් කොලේ උදව්වෙන් Nutella ඇතුලට වෙනලෙස එය හොදින් තදට රෝල් කරගන්න. 
  • තෙල් කොලයේම ඔතා ඉන් පසු එය පොලිතින් කොලයකින්ද ඔතා සීතලවෙන්න ශීතකරණයේ පැය 2ක 3ක් තියන්න.
  දැන් මේක බඩට යන්න ලෑස්තියි. මොනවා හරි තේරුනේ නැත්තම් කමෙන්ට් එකක් දීල අහන්න.