Thursday, November 3, 2011

කුකුල් මස් හොඳි වෙනස් විදියකට (Chicken Curry)

ඔන්න මගේ කුස්සියෙ අපි හිතුව හැමදාම කන කුකුළව වෙනස් රහකට කෑවොත් හොඳයි කියල. මේක හදනවනම් කොත්තමල්ලි අනිවාර්යෙන්ම දාන්න අමතක කරන්න එපා. කුඩු නැත්තම් කොත්තමල්ලි ටිකක් තලලා හරි දාන්න එතකොට තමා නියම රහ එන්නේ. කාලම බලන්නකෝ... ඔය වැඩිපුර සැරට කන්න කැමති මල්ලිලට පුළුවන් මිරිස් කරලක්, ගම්මිරිස් ටිකක් එහෙම දාල සැර වැඩිකර ගන්න. ඔන්න එහෙනම් රෙසපිය...

 අවශ්‍ය දේවල්-                                                                 කාලය පැය1 1/2
කපා ගත් කුකුල් මස් (සම්පුර්ණ කුකුලෙකුගෙන් බාගයක්)
කහ තේ හැඳි 1/2
කොත්තමල්ලි කුඩු තේ හැඳි 1 1/2
ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 2 1/2
ලුණු තේ හැඳි 1
අබ තේ හැඳි 1/2
උළුහාල් තේ හැඳි 1/2
කපාගත් ලොකුළුණු ගෙඩි1
සූදුරු තේ හැඳි 3/4
අඹරාගත් සුදුළුනු බික් 4
වතුර කෝප්ප 1
පොල්කිරි කෝප්ප(මිටිකිරි)1/2
දෙහි යුෂ මේස හැඳි 1
තෙල් මේස හැඳි 2 1/2
අඹරාගත් ඉගුරු කෑල්ලක්

සාදා ගන්නා අකාරය-
  • බදුනකට කුකුල් මස්, කහ, කොත්තමල්ලි, ගම්මිරිස්, මිරිස්, ලුණු දමා හොදින් කලවම් කරගන්න. මෙය ආවරණය කර පැයක් පමණ ශීතකරණයේ තබන්න. 
  • තෙල් මද ගින්නේ රත්කර එයට අබ, උළුහාල්, ළුණු, සූදුරු දමා විනාඩි දෙක තුනක් බැදගන්න. ඉන්පසු එයට සුදුළුනු, ඉගුරු එකතුකර තවත් විනාඩියක් පමණ තබා කුකුළුමස් සහ වතුර එක්කරන්න. එය විනාඩි 20 ක් 30 ක් පමණ පිස ගන්න. 
  • ඉන්පසු පොල්කිරි මිශ්‍රකර හොඳි ගතිය අඩුවනතෙක් අඩු ගින්දරෙන් හින්දන්න. විටින් විට හැඳිගාන්න. අවසානයේ දෙහි එකතු කරන්න.
*සැර වැඩි කර ගැනීමට මිරිස් සහ ගම්මිරිස් ප්‍රමාණය වැඩිකර ගතහැක.