Saturday, November 5, 2011

ස්පොන්ජ් කේක් (Sponge Cake)

මොනාද මේ කට්ටිය උජාරුවෙන් කියන "ස්පොන්ජ් කේක්" කියන්නෙ..? අන්න ඒකට අද අපි හොඳ උත්තරයක් දෙන්නයි යන්නෙ. ස්පොන්ජ් කේක් ගොඩාක් වෙලාවට ගන්නෙ වෙන නම් තියන කේක් හදන්න. ඒ කියන්නෙ ස්විස් රෝල්, ගැටෝ, ට්‍රෙස් ලෙක් වගේ කේක් ජාති හදන්නෙ, මේ කේක් එක හදල තමා. දැන් තෙරුනානේ සීන් එක. ඔන්න එහෙනම් රෙසපිය....

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය-                                                      කාලය විනාඩි 45
බිත්තර 5
සීනි ග්‍රෑම් 125
පිටි ග්‍රෑම් 125
බේකින්ග් පෞඩර් තේ හැඳි 2

සාදා ගන්නා ආකාරය-
  • බිත්තර සුදුමද බීට් කරගන්න. බීට් කරන අතරතුර සීනිද ටික ටික එක්කරන්න. හොදින් බීට් ඌ විට පෙන ගතිය වැඩිය. එයට ඉන්පසු කහ මදද එක්කර බීට් කර ගන්න.
  •  පිටි වලට බේකින්ග් පෞඩර් දමා තුන් පාරක් හලාගන්න(නැතිනම් හොඳින් කලවම් නොවේ).
  • දැන් බිත්තර සහ පිටි මිශ්‍ර කරගන්න. මෙය හැන්දකින් ඉතා සිමින් පෙන වලට හානියක් නොවෙන ලෙස කලයුතුය.
  • මෙය බටර් ගා පිටි පොඩ්ඩක් දමා සකසාගත් බේකින්ග් තැටියකට දමා සෙල්සියස් 180 ත් 200 ත් අතර උෂ්ණත්වයෙන් විනාඩි 25 ක් 35 ක් පමණ බේක් කරගන්න.